Bloei Zone 't Goy

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bekijk Kasteel Ten Goye in AR op Open Monumentendag

september 14 @ 10:00 - 15:00

Free

Aanstaande zaterdag staat er weer een kasteel achter de huizen langs de Wickenburghseweg. Deze keer niet opgebouwd met kloostermoppen en dikke eiken balken maar met miljoenen bytes en veel kennis en creativiteit. We weten heel veel maar jammer genoeg niet alles over het imposante kasteel dat hier eeuwenlang heeft gestaan dus ja, soms is het beeld aangevuld met wat fantasie. Het resultaat is indrukwekkend: als je met de speciaal ontwikkelde app door het scherm van je telefoon kijkt, zie je het kasteel staan zoals de mensen voor ons het 600 jaar geleden gezien moeten hebben.

Presentatie app
Deze app, die voor iedere bezoeker van het kasteelterrein op de locatie gratis te downloaden is, wordt gepresenteerd tijdens de landelijke Open Monumentendag op 14 september 2024.

Om 12.00 uur zal wethouder Wouter van den Berg samen met de initiatiefnemers van Fundatie Ten Goye de app voor de eerste keer openen om een virtueel bezoek te brengen aan het kasteel, dat zo bepalend is geweest voor de geschiedenis in de regio.

Voor iedereen die belangstelling heeft voor de geschiedenis is het kasteelterrein die dag speciaal geopend tussen 10.00 en 15.00 uur. U bent van harte welkom. Let wel op als u met de auto komt: er is geen parkeergelegenheid op dit gedeelte van de Wickenburghseweg. Wie slecht ter been is mag de auto parkeren op de oprit bij huisnummer 80, voor andere bezoekers zijn de bermen buiten de bebouwde kom beschikbaar.

Gegevens

Datum:
september 14
Tijd:
10:00 - 15:00
Kosten:
Free

Organisator

Stichting Erfgoed Ten Goye
E-mail
info@tengoye.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Fundatie Ten Goye
Wickenburghseweg 80
't Goy, Utrecht 3997 MX Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie