Bloei Zone 't Goy

Denk mee over de toekomst van het buitengebied

In het buitengebied van Houten spelen veel ontwikkelingen: landbouw- en fruitteelt, duurzame energie, energietransitie, mobiliteit, erfgoed, nieuwe woningen, recreatie en natuur. 

Daarom is het nodig om keuzes te maken en samenhang aan te brengen. Dat doet de Gemeente Houten samen met inwoners, gebruikers en belanghebbenden.

Gemeente Houten nodigt iedereen van harte uit voor de bijeenkomst op maandag 10 juni in het gemeentehuis van Houten om mee te denken over de toekomst van het buitengebied van Houten. Ook kan iedereen ideeën geven op het participatieplatform houtenpraatmee.

Met alle ontvangen ideeën van inwoners stellen ze een Agenda Buitengebied op die beschrijft wat inwoners belangrijk vinden voor de toekomst van het buitengebied. Daarmee sluiten ze ook aan op de landelijke, provinciale, regionale en lokale ontwikkelingen. De Agenda Buitengebied is input voor het opstellen van de omgevingsvisie en voor korte termijn verbeteracties. Na het opstellen van de Agenda Buitengebied koppelen ze de Agenda aan iedereen terug. Het College en de gemeenteraad stelt de Agenda Buitengebied vast. Daarna krijgt de agenda plek in de omgevingsvisie.

Bekijk de uitnodiging van wethouder Wouter van den Berg


Lees hier het artikel op de website van Gemeente Houten.

Share the Post:

Related Posts